Sök

Våra lärare

Den 16 Karmapa Rangjung Rigpe Dorje
Den 16 Karmapa Rangjung Rigpe Dorje
Den 16 Karmapa Rangjung Rigpe Dorje (1924-1981) föddes i Derge-provinsen i östra Tibet. ... läs mer
Den 17 Karmapa Trinley Thaye Dorje
Den 17 Karmapa Trinley Thaye Dorje
Den 17 Gyalwa Karmapa Trinley Thaye Dorje föddes i Tibet den 6 Maj 1983. ... läs mer
Shamar Rinpoche
Shamar Rinpoche
Kunzig Shamar Rinpoche är en emanation av Buddha Amithaba och står näst efter Gyalwa Karmapa i Karma Kagyu-skolans ... läs mer
Lama Ole Nydahl
Lama Ole Nydahl
Lama Ole är en av de få västerlänningar som är fullt kvalificerade som Lama och meditationslärare inom Karma ... läs mer
All teachers

Aktiviteter

Om Lama Ole

Video box image

 Lama Ole Nydahl är en buddhistlärare som har över tiotusen elever över hela världen. Under mer än 40 år har han ägnat sitt liv åt att förmedla Buddhas läror i västvärlden. Han är ständigt på väg, håller föredrag, ger meditationskurser och tar hand om de över 600 buddhistcentren världen över.  Han undervisar inom Karma Kagyu-traditionen – en gren av tibetansk buddhism, under vägledning av den 17 Karmapa Trinley Thaye Dorje.

Buddhas lära förändrades inte när den introducerades i väst. Den möttes av en fri, socialt utvecklad och bildad kultur som ger goda förutsättningar för en snabb personlig utveckling.

Buddhism, Diamantväg: center och grupper i Sverige

 
 

Vi har buddhistiska center och meditationsgrupper i Stockholm, Göteborg, Malmö och Örebro.

Våra center och grupper är en del av ett internationellt nätverk bestående av över 600 Diamantvägsbuddhistiska center som samtliga har grundats och leds av Lama Ole Nydahl. De tillhör Karma Kagyu-skolan och har som andlig vägledare den 17 Karmapa, Trinley Taye Dorje. 

Våra center är välkomnande platser där människor ges möjlighet att lätt få tillgång till Buddhas tidlösa visdom, meditera tillsammans, dela med sig av sina erfarenheter och aktivt delta i centrets aktiviteter. Vi erbjuder meditationer flera gånger i veckan, meditationskurser, retreatplatser, studiekurser, samt föreläsningar av över 300 internationella buddhistlärare inom lekmannavägen.

Diamantvägsbuddhistiska center har en demokratisk struktur och fungerar genom frivilligt arbete grundat på vänskap och idealism. Medlemmarna delar på ansvaret för att leda meditationer, svara på frågor och att undervisa. Lama Ole har också gett över 40 av sina elever förtroendet att resa och undervisa om Buddhism.

I varje kultur antar Buddhas lära den form som passar den bäst. Man kan jämföra den med en diamant: på ett rött tygstycke lyser den röd, på ett blått tygstycke får den en blå färg; men under alla omständigheter är diamanten densamma. Utan att förlora sin essens har läran anpassat sig till de kulturella betingelserna i olika samhällen och tidsåldrar. Buddhas lära blomstrade för första gången i Indien under 1500 år och därefter under ytterligare 1000 år i Tibet. Idag är Diamantvägens (Sanskrit: Vajrayana) tidlösa synsätt och metoder alltmer tilltalande för västvärldens välutbildade och självständiga människor.

Var finns vi?

Stockholm             Göteborg              Malmö               Örebro