Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hannah: Klarabiografen, 1-nov

november 1 @ 18:30 - 20:00

Efter den framgångsrika premiären 4e Oktober och det stora intresset för filmen så visas den ännu en gång på Klarabiografen.

Regissören Marta György- Kessler från Ungern var på plats i Stockholm den 4 oktober på premiären och berättade om arbetet med filmen och svarade på frågor efter filmvisningen. Tack vare den stora framgången kommer filmen att visas igen den 1 november. Välkomna!

En västerländsk kvinnas möte med tibetansk buddhism på 60-talet och hennes utmaningar och upplevelser då hon resten av sitt liv arbetade med att sprida lärorna till väst.

Buddhism’s Untold Journey beskriver danska Hannah Nydahl och hennes livsresa med att föra tibetansk buddhism till västvärlden. Det är en färgstark berättelse över sex årtionden som undersöker sextiotalets idealism, tibetansk buddhism och dess spridning över hela världen samt en politisk resa som inkluderar det kommunistiska Kina.

Resultatet är en film som vunnit utmärkelser och uppmärksammats världen över. Och som Huffington Post beskrivit som “excellently crafted film [which] led the spellbound audience from fascination to tears.”

Från hennes vilda och idealistiska rötter som hippie i Köpenhamn, följer filmen Hannah och hennes man Ole till den njutningslystna staden Kathmandu, där de år 1968 blev två av de första västerländska eleverna till Hans Höghet den 16:e Karmapa – den första medvetet återfödda tibetanska laman och mannen som för alltid skulle förändra deras liv.

Berättelsen följer Hannah från Europa och Nordamerika, genom kommunismens sammanbrott i forna Östeuropa och Ryssland, till Sydamerika där Hannah och hennes man lama Ole Nydahl kidnappades av gerillasoldater. Genom hela resan beskriver filmen en extraordinär kvinnas livsresa, ständigt på barrikaderna i en turbulent och föränderlig värld.

Trailer
Vimeo: https://vimeo.com/110654822
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=uohb_CCxk6Y&t=20s

Om filmen:
Genre: Dokumentär
Land: UK, Spanien, Nepal mfl
Längd: 90 min
Regissör: Marta György-Kessler, Adam Penny
Utgivningsår: 2014
Medverkande: Susannah Harker, Villads Vestergaard, Esther Fallon
Språk: Engelska
Text: Engelska
Hemsida: www.hannahthefilm.com

Facebook:
https://www.facebook.com/events/279954336178681/?ti=cl

Biljetter:
http://kulturhusetstadsteatern.se/Film/Evenemang/2018/HANNAH-BUDDHISMS-UNTOLD-JOURNEY/

Detaljer

Datum:
november 1
Tid:
18:30 - 20:00
Webbplats:
http://kulturhusetstadsteatern.se/Film/Evenemang/2018/HANNAH-BUDDHISMS-UNTOLD-JOURNEY/

Plats

Klarabiografen
SERGELS TORG 3
Stockholm, Sweden
+ Google Map